Sex als 50-plusser, wat is normaal?

Sex als 50-plusser, wat is normaal?

Door: Admin
Date: december 21, 2022
Comments: 0

Vroeger werd er niet nagedacht over 50-plussers die sex hadden. Of er werd misschien wat lacherig over gedaan. Maar tegenwoordig is het veel normaler geworden. Iedereen geniet ook meer van sex, en mensen hebben dus ook langer sex.

Maar wat is dan nog normaal voor een 50-plusser als het gaat over sex? In een relatie zit je dan waarschijnlijk al langer, en daardoor is de kans groot dat jullie sexleven ook een sleur is geworden. Maar jullie hebben wel allebei nog zin in sex.

In een doorlopend onderzoek, van een schrijver, een relatie-expert en een socioloog, onder meer dan 8000 mensen van 50 jaar en ouder, komt naar voren hoe de moderne 50-plusser omgaat met hun relatie en met sex.

De vragen hieronder zijn gesteld aan koppeltjes en het kan jou helpen om naar deze vragen te kijken en ze voor jezelf of voor jullie te beantwoorden.

Is er nog openlijke intimiteit?

Houd je elkaars hand nog vast wanneer je buiten de deur bent, of geef je elkaar nog een kusje als anderen het kunnen zien?

Uit het onderzoek blijkt dat 32 procent van de mannen en 48 procent van de vrouwen dit niet doet. Terwijl ook blijkt dat 68 procent van de mannen en vrouwen die dit niet doen, ongelukkig zijn. Terwijl maar liefst 73 procent van de mensen die wel in het openbaar, affectie naar elkaar toe tonen, juist heel erg gelukkig zijn.

Sex50PlusserBlogPic2

Heb je veel van jezelf gegeven om de relatie te redden?

Bijna 50 procent van de mannen en vrouwen die in een lange relatie zitten, geven hierop een bevestigend antwoord. Zij voelen het zo dat zij een deel van zichzelf hebben opgegeven voor de relatie. Heb jij dat gedaan?

Het is juist de bedoeling dat je elkaar motiveert en stimuleert, om volledig tot ontwikkeling te komen, in een stabiele, gezonde en gelukkige relatie.

Heb je ooit haar priv├ę berichten gelezen?

Maar liefst 39 procent van de ondervraagden heeft wel eens stiekem de e-mails van hun partner gelezen. Dat percentage was net zo hoog in gelukkige relaties, als in ongelukkige relaties. Maar gezond is het niet.

Het geeft toch aan dat er een vertrouwensprobleem is. En dat zou juist de basis van een goede en gezonde relatie moeten zijn. Dit is dus wel een puntje om aan te werken, maar het zegt niets over hoe gelukkig jouw relatie is.

Hoe vaak houden jullie elkaar nog vast?

Elkaar vasthouden is natuurlijk erg belangrijk in een relatie. Het is vrij normaal, dat blijkt ook uit het onderzoek, dat dit met de jaren afneemt. Maar dat is dan niet ook meteen een goed teken. De gelukkigste relaties houden elkaar een paar keer per dag vast.

Als dit in jouw relatie niet meer het geval is, dan is dit iets om bewust mee bezig te zijn. Begin in de ochtend met een lekkere knuffel en houd bij het ontbijt elkaars hand even vast.

Sex50PlusserBlogPic1

Hoe vaak vertel je haar nog dat je van haar houdt?

Het zal veel mensen misschien verbazen, maar het zijn vooral de mannen die hun partner nog geregeld vertellen dat ze van haar houden. Vrouwen doen dat een heel stuk minder. Maar liefst 90 procent van de mannen zegt het vaak, tegenover maar 58 procent van de vrouwen.

Ook blijkt dat koppels die elkaar vaak vertellen dat ze van elkaar houden, het gelukkigste zijn. Dat is maar liefst 85 procent van alle deelnemers. Vertel elkaar dus nog vaker dat je van elkaar houdt. En meen het dan ook.

Voel je wel eens dat je sex krijgt uit medelijden?

Dit is een lichtelijk pijnlijke vraag, want wie wil er nu sex uit medelijden. Toch komt het in veel relaties voor. Het voelt dan meer als een verplichting dan dat de ander er plezier aan beleeft. En dat maakt de sex eigenlijk voor niemand echt lekker.

Bijna 50 procent van de koppels die al langere tijd samen zijn, hebben sex uit medelijden of uit een gevoel van verplichting. Daar wil jij niet bij horen. Als een van jullie dat gevoel heeft, dan is het tijd om daar hard aan te werken.

Hebben jullie ooit sexspeeltjes gebruikt?

Het zal je verbazen hoeveel 50-plussers van sexspeeltjes genieten. Maar liefst 60 procent van de mannen en 40 procent van de vrouwen speelt, of heeft wel eens gespeeld, met sexspeeltjes. Dat is een heel hoog percentage, maar ook niet vreemd.

Sexspeeltjes zijn goed voor je sexleven. Het is spannend om te gebruiken, opwindend om dat samen te doen, en je kan opeens allemaal nieuwe dingen proberen. Als jullie dat nog niet hebben gedaan, dan is het misschien een goed idee om daar eens vlot mee te beginnen.

Sex50PlusserBlogPic3

Hoe vaak zoenen jullie nog gepassioneerd?

De passie gaat er meestal wel wat af met de jaren. Dat sluipt erin. En de enige manier om daarmee om te gaan, is door daar bewust mee om te gaan. Je kan passie niet afdwingen, maar je kan wel een vuurtje aanwakkeren.

Jammer genoeg zoent 38 procent van de ondervraagden niet meer passioneel. En dat terwijl 74 procent van de koppels, die gelukkig zijn, nog zeker eens per week met passie zoenen. Tijd om weer wat meer te gaan zoenen, met passie wel te verstaan.

Wat wil je het liefste van jouw partner, maar krijg je niet?

Mannen en vrouwen willen hele andere dingen, en uit het onderzoek blijkt ook nog dat ze het allebei niet krijgen. Dat zegt best wel veel. Meer van een kwart van de mannen vinden dat ze te weinig sex krijgen, en een kwart van de vrouwen vindt dat hun levensstandaard niet hoog genoeg is.

Dat is niet het enige, want 14 procent van de mannen en 19 procent van de vrouwen, komen affectie te kort. Hoe meer affectie je geeft, des te meer krijg je het ook terug. Up that game. Helemaal tevreden zijn 40 procent van de mannen en 44 procent van de vrouwen. Daar kan jij ook bij horen.

Hoe vaak plannen jullie nog een date night?

Date night is iets wat op een gegeven moment ophoudt in een relatie. Dat is iets wat je echt moet inplannen en het is ook belangrijk om daar prioriteit aan te geven. Kwaliteitstijd met elkaar doorbrengen is belangrijk, zodat je niet langs elkaar af gaat leven.

Het is toch 32 procent van de koppels die aangeeft nooit of zelden een date night in te plannen. Terwijl van de gelukkige koppels, maar liefst 88 procent nog geregeld een date night heeft. Leg de agenda’s naast elkaar, en maak er iets bijzonders van.

Sex50PlusserBlogPic4

Vertel je haar nog hoe aantrekkelijk je haar vindt?

Je hebt het haar waarschijnlijk al honderdduizend keer vertelt, maar dat is nog niet genoeg. Eigenlijk kan je niet vaak genoeg vertellen, of laten merken, dat je haar aantrekkelijk vindt. Dat is voor beiden erg belangrijk. Voor de man net zo goed om te horen, als voor de vrouw.

De mannen zeggen het meer dan de vrouwen, dat is 55 procent tegenover 47 procent. Je wil niet alleen zeggen dat de ander aantrekkelijk is, je wil dat ook mogelijk maken. Kies eens een mooie jurk of een sieraad uit, of verras haar met een dure kappersbon. Maak jullie mooi voor elkaar, want dat blijft ook nodig.

Plezieren jullie elkaar oraal?

Vroeger was orale sex minder gewoon, maar tegenwoordig is het bijna vreemd als je het niet doet. De 50-plussers vinden orale sex maar wat lekker en doen het dan ook geregeld. Maar liefst 77 procent van de vrouwen geeft orale sex. De mannen wat minder (schaam jullie diep) met maar 55 procent.

Als jullie minder orale sex hebben, dan is het wel tijd om daar iets aan te doen. Gebruik er vooral ook een sexspeeltje bij of kijk toe hoe jullie masturberen, en help elkaar vervolgens oraal. Afwisseling genoeg mogelijk, en het houdt je sexleven lekker levendig.

Hoe vaak hebben jullie nog sex?

Het is eigenlijk niet fijn om dit te moeten vertellen. Want wat blijkt. Koppels hebben amper sex. Zelfs koppels die aangeven heel erg gelukkig te zijn, hebben weinig sex. Toch is sex wel heel belangrijk in een relatie, aangezien het iets zegt over jullie band, de intimiteit die jullie delen, en het voorkomt onnodige frustraties.

Meer koppels geven zelfs aan amper of nooit sex te hebben (33 procent), dan koppels die een paar keer per week sex hebben (31 procent). Hoog tijd om daar eens iets aan te doen. Spice up je sexleven, want dat is altijd goed voor jouw relatie.

Sex50PlusserBlogPic5

Als je alles kon terugdraaien, zou je dezelfde partner opnieuw kiezen?

Ook een lastige, maar belangrijke vraag om te stellen aan jezelf, en aan jouw partner, is of jullie elkaar weer zouden kiezen. Dan is het belangrijk dat jullie eerlijk zijn, en open over waarom. Dit kan jullie relatie dan namelijk aanzienlijk verbeteren.

Uiteindelijk blijken mensen wel goed te kiezen, want van alle deelnemers zei maar liefst 72 procent dat ze voor dezelfde partner zouden kiezen.

De beste 3 sexstandjes voor 50-plussers

Als je wat ouder bent, dan krijg je opeens ook last van pijntjes en kwaaltjes en je bent ook niet meer zo flexibel. Daar kan het sexleven gewoon op aangepast worden. Je moet niet meer alle standjes uit de Kamasutra willen doen, maar gelukkig blijven er genoeg lekker standjes over, die wel heel makkelijk gaan.

Sex50PlusserBlogGif1

Lepeltje lepeltje

Bij dit standje liggen jullie allebei heerlijk comfortabel en het is ook nog eens heel intiem. Je kan allebei lekker bewegen en een beetje draaien om overal wat beter bij te kunnen. Lepeltje/lepeltje is een heerlijk standje voor 50-plussers.

De stoel

Ook bij de stoel hoeven jullie je niet in rare bochten te wringen. Hij zit op een stoel en zij gaat op zijn schoot zitten, met haar rug naar hem toe. Zo kan zij heerlijk bewegen en hij kan haar goed ondersteunen. Zij kan zich ook nog vasthouden aan een tafel voor extra stevigheid.

Good old missionaris

Missionaris is niet ouderwets, zeker niet saai, en absoluut heel erg lekker. Het kost weinig moeite en energie en je hoeft er allebei niet heel flexibel voor te zijn. Je kan er dan ook allebei met volle teugen van genieten.

Laat een reactie achter

Contacten zoeken

Nieuwste leden die contact zoeken:

Ga je akkoord met onze cookies en voorwaarden?

Voordat je gebruik gaat maken van deze website willen wij je (nogmaals) attent maken op een aantal belangrijke zaken. Door op Akkoord en doorgaan te klikken ga je akkoord met onderstaande voorwaarden. Deze website kan expliciete, seksuele of erotisch getinte beelden, teksten of audio fragmenten bevatten en is derhalve bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder. Minderjarigen worden van deze website geweerd en dienen deze de website te verlaten. Deze website is bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve fictieve profielen. Deze profielen zijn voor entertainment doeleinden toegevoegd en fysieke afspraken zijn met deze profielen niet mogelijk. iii)Op deze dienst zijn Privacy en Algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je vinden in de disclaimer van deze website.

Ga je akkoord met onze cookies en voorwaarden?

Voordat je gebruik gaat maken van deze website willen wij je (nogmaals) attent maken op een aantal belangrijke zaken. Door op Akkoord en doorgaan te klikken ga je akkoord met onderstaande voorwaarden. Deze website kan expliciete, seksuele of erotisch getinte beelden, teksten of audio fragmenten bevatten en is derhalve bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder. Minderjarigen worden van deze website geweerd en dienen deze de website te verlaten. Deze website is bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve fictieve profielen. Deze profielen zijn voor entertainment doeleinden toegevoegd en fysieke afspraken zijn met deze profielen niet mogelijk. iii)Op deze dienst zijn Privacy en Algemene voorwaarden van toepassing. Deze kun je vinden in de disclaimer van deze website.